Grooming

GROOMING & MANLIG HUDVÅRD

skaggvård1

GROOMING & MANLIG HUDVÅRD

Att ta hand om sitt utseende har aldrig varit mer poppis. Dock är det en djungel av skönhetsprodukter och det kan vara svårt att veta vad man ska använda.
Det behöver inte ta lång tid att vårda sitt ansikte – börja med att ansa skägget, ta en peel-of-mask, avsluta med en fräsch ansiktskräm och ready set go, du och din hud är redo!
Vi tipsar om hur du tar hand om ditt ansikte såväl som lyckad rakning, skäggvård och hur du får en återfuktad, fräsch hud.

 

SKÄGGVÅRD

Oavsett om du precis börjat odla skägg eller erfaren skäggbärare har vi på StylingAgenten något för dig.
En skäggolja kan vara ett steg i rätt riktning på din skäggrutin och det behöver inte ta lång tid att få ett snyggt, fräscht skägg.
Beard Monkey Beard Oils skäggolja minskar irritation och klåda och låter ditt skägg växa utan problem.
Ett kliande skägg beror ofta på torr, irriterad hud under skägget så rengör skägget noga med skäggschampoo.
För att odla skägg krävs tålamod och det blir bäst resultat om du underhåller skägget varje dag!

Beard Monkey Beard Wax Pomade är ett medelhårt skäggvax som gör skägget smidigt och håller det på plats samt att vaxet ger en liten glans.
Skäggvaxet är utvecklat för att hålla ihop större skägg i en fin form. Går även utmärkt att använda denna produkt till formning av snygga mustascher!

A och O för ett snyggt skägg är att det ska vara fräscht, välansat och borstat. Ett trasslig skägg är inte bra varken för ditt skäggs kvalité eller för din look.
Att införskaffa sig en skäggkam är en bra idé för att styla och hålla koll på skägget ordentligt.

STEG FÖR EN LYCKAD RAKNING

Föredrar du helrakat? Oavsett om du ansar, trimmar eller helrakar finns det några riktlinjer du bör följa för att få så bra resultat som möjligt
– både utseendemässigt och av komfortabla skäl.

Finnar uppkommer lätt under rakning om huden är för torr. Huden blir irriterad – men inte om du har de rätta produkterna.
Beard Monkey Pre-Shave Oil och American Crew Precision Shave Gel är två favoriter som gör din rakning lättare, smidigare och snyggare.
Dessa två produkter hjälper rakhyveln att glida lätt över huden.

Tänk på att använda en vass rakhyvel med rena blad när du rakar dig. Tvätta din rakhyvel varje gång du använt den för att bladen ska behålla sin skärpa länge.

När du är färdig med din rakning så sköljer du ansiktet med kallt vatten, detta för att stänga porerna och minska irritation. Avsluta med After-shave eller fuktgörande ansiktskräm.

SNYGGARE HUD MED 3 STEG

RENGÖRING

Det är alltid bra att försöka avsluta dagen med att rengöra ansiktet för att ta bort smuts, fett och andra orenheter som huden samlat på sig under dagen.
Beard Monkey Moisturizing Face Wash är ett alternativ på en bra rengöring då den ger en effektiv och skonsam ansiktstvätt.
Den rengör på djupet och går att använda dagligen då den inte torkar ut huden. Rengöringen är dessutom mjukgörande och fuktighetsbevarande, win-win!

ANSIKTSMASK

För att få en jämn och schysst hud är det viktigt att rengöra huden från pormaskar. Pormaskar är porer som täpts till av talg från huden eller smuts.
Försök att inte klämma varken pormasker eller finnar då det kan skapa ärr eller orsaka inflammationer.
Blackhead killer Peal off Mask tar bort pormaskar och vårdar din hud på djupet. Den är snäll mot känslig hud
och förbättrar hudens oljenivåer.

ÅTERFUKTNING

Att avsluta sin ansiktsrutin med en återfuktande ansiktskräm eller gel är viktigt. Biotherm Homme Aquapower Sensitive är en avslappnande och stärkande fuktgel som passar hud som blir irriterad vid rakning eller hud som är allmänt känslig. Den ger din hud massvis med fukt, näring och har en lugnande effekt.

Avsluta din ansiktsrutin med en ögonkräm för att minska dina första ålderstecken, Biotherm Homme Force Supreme Eye Architect Serum är en ögonkräm som snabbt absorberas av huden och ger en mjuk känsla runt ögonen.

Hur brukar du grooma? Har du en speciell hudvårdsrutin du vill dela med dig av? Kommentera, vi vill gärna veta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *