StylingAgenten

Långt och friskt hår – vi listar knepen som gör ditt hår snyggare än någonsin!

dd

Vi är nog många som drömt om ett långt – men framför allt friskt och fräscht hår. Men hur går man egentligen tillväga? Känns det som att ditt hår är torrt, går av och har förlorat sin glans? Vi listar flera tips på hur du skapar ett riktigt drömsvall, inifrån och ut!

1. Borsta ofta – men helst inte i blött hår!

Att borsta håret är viktigare än vad du kanske tror. När du borstar håret så stimulerar du hårsäckarna och får igång blodcirkulationen vilket gör ditt hår friskare.

Att massera hårbottnen är också bra. Passa på att massera din hårbotten när du har i ditt balsam eller inpackning. Tänk på att inte borsta ditt hår när det är blött då ett blött hår är extra känsligt.

Tips! Om du har tovigt hår och gärna vill borsta håret när det är blött så borsta det med en bred kam när du har balsamet i håret. Det är mindre slitsamt och det är dessutom lättare att reda ut tovor i håret så än när det är torrt.

2. Värmeverktyg på rätt sätt!

Vissa värmeverktyg kan ha temperaturer över 200 grader, vilket är alldeles för hög temperatur om du har torrt, färgbehandlat eller fint hår då du egentligen borde ha en maxtemperatur på 150 – 175 grader. Det finns flera olika typer av värmeskydd, så som spray, creme eller olja och oavsett vilken produkt det är så gör värmeskyddet en skyddande hinna på stråt så det inte blir direktkontakt mellan fiberytan och värmen.

3. Fuktboosta!

Ju mer fukt desto bättre. Precis som din hud behöver återfuktande ansiktskrämer mår ditt hår bra av inpackningar, serum och oljor som ger ditt hår den fukt det behöver. Maximera din inpackning genom att handdukstorka ditt hår innan du applicerar inpackningen då den lättare får verka i håret. För att få ut ytterligare av din inpackning så tar du en handduk runt huvudet medan inpackningen verkar, detta då dess vårdande egenskaper maximeras om de kombineras med värme.

4. Snäll uppfräschning av din hårfärg!

En färgbomb är en hårinpackning med färgpigment som ger liv och stärker håret. Ett perfekt alternativ när du vill fräscha upp din hårfärg men inte vill göra en färgning som sliter på håret. Revlon Nutri Color Creme är en revolutionerande hårinpackning med färgpigment som ger nytt liv åt ditt färgade hår. Den förstärker din hårfärg samtidigt som den ger ett fräscht och silkeslent resultat. Den innehåller fruktsyror som återfuktar, mjukgör och gör håret lätt att arbeta med utan att tynga ner det. Revlons färgbomber passar såväl för mörkt som ljust hår!

Även Kevin Murphy erbjuder snälla färgförstärkande behandlingar som går under namnet COLOURING.ANGELS. De är en familj med fem färgförstärkande behandlingar, framtagen för att stärka alla hårtyper, ge glans samt erbjuda olika nyanslösningar. Pigmenten har valts ut för att förstärka befintliga och neutralisera oönskade toner samt få färgen att hålla längre dock utan att addera med din befintliga hårfärg.

AUTUMN.ANGEL är en vårdande & färgförstärkande glansbehandling. Den ger lyster och en mjukt aprikosrosa nyans. Perfekt för naturligt gyllene, gyllenrosé eller aprikostonade blonda nyanser samt för alla nyanser av rött eller orange till mildaste strawberry-blond. AUTUMN.ANGEL ger en antydan av persikorosa till alla ofärgade eller färgade nyanser.

5. Frisörbehandling hemma!

Om du slingar eller färgar håret är det bra att använda sig av Olaplex – en vårdande inpackning för skadat, färgat hår som tidigare endast fanns i  frisörsalonger. Olaplex No. 3 håller ditt hårs bindningar i gott skick mellan dina besök hos frisören samtidigt som det ger ditt hår glans och styrka.

6. Små tips som gör stor skillnad!

Snälla uppsättningar!
Att ha strama, hårda håruppsättningar skadar ditt hår då det rent utav kan gå av. För att undvika detta kan du använda dig av Invisibobbles hårsnoddar. De gör att din uppsättning spänns åt – utan att dra i enskilda hårstrån eller orsaka öm hårbotten.

Torrshampoo mellan tvättarna! Försök att inte tvätta ditt hår varje dag, även om ett friskt hår är ett rent hår. Att använda torrshampoo är ett smidigt sätt att hålla håret fräscht. Kevin Murphy Fresh Hair är ett ljuvlig torrschampo som hjälper dig att hålla håret fräscht mellan tvättarna! Detta torrschampo hjälper till att absorbera överflödigt fett från hårbotten för att hålla den fräsch, neutraliserar oönskade dofter i håret, samt ger volym och textur.

One thought on “Långt och friskt hår – vi listar knepen som gör ditt hår snyggare än någonsin!

  1. Yasmine skriver:

    Bra tips! ❤?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *